Denk mee voor jubileum-expo HVB

De Historische Vereniging Bergen (HVB) bestaat binnenkort 25 jaar. Dit heugelijke feit zal worden gevierd met een grote pop-up expo over Bergens geschiedenis in de Petrus en Pauluskerk op zaterdag 16 juni 2018. Ook zal een speciaal boek worden uitgegeven over feest en vermaak in Bergen door de eeuwen heen. De ruim 1800 leden van de bloeiende vereniging, èn nieuwe leden die zich ter plekke aanmelden, kunnen het boek bij de eendaagse tentoonstelling gratis afhalen.

Voor zowel tentoonstelling als boek wil de HVB graag inbreng van de Bergenaren. Alle inbreng is welkom. Denk aan oude voorwerpen, historische foto’s en filmpjes, maar ook leuke verhalen of anekdotes over feest en vermaak. De komende maanden zal daarnaast worden gevraagd naar materiaal over wisselende onderwerpen. Deze week is dat: IJSPRET.


Schaatsers op het haventje van Bergen aan de Schapenlaan in 1948

Bergenaren hebben ijspret beleefd bij het Oude Hof en op de ijsbaan aan de Kerkedijk, maar ook op andere plekken, tot in het Hertenkamp aan toe. Hebt u iets dat daaraan herinnert, neem dan contact op via redactie@hvb-nh.nl of telefoon 072-5814552. Voor de leukste bijdragen vanaf nu tot juni zijn drie aantrekkelijke prijzen beschikbaar