Doelstelling
Het in samenwerking met de gemeente Bergen verzorgen en in goede staat houden van de oude begraafplaats aan de Ruïnelaan.
Materiaal:

U vindt in Brochure 2015 De Oude Begraafplaats alle mogelijke informatie over de Oude Begraafplaats.

Portefeuillehouder Bestuur
Niek Weel
Tel.: 072 – 581 2106
Mail: voorzitter@hvb-nh.nl

Medewerkers

Coördinator
Willem Jan Bleys
Tel.: 072 – 581 8490
Mail: bleys@hvb-nh.nl

Piet Bogtman
Cecile Boorsma
Nan Duinmaijer-Zeiler
Bernadette de Grauw
Henk Groenewegen
Eldert Groenewoud
Pieter Hoogcarspel

Wil Jansen
Joop Leijen
Piet Mooij
Kees Pastoor
Henk Schotten
Gré Schouten
Aycke Smook

Bini Strooker-Bruin
Wout Tuyn
Lau Vrasdonk
Kees de Vries
Don Vromans

Hoe zijn wij ontstaan?

In 1996 heeft de HVB de toen sterk in verval zijnde Oude Begraafplaats aan de Ruïnelaan geadopteerd. Een enthousiaste groep vrijwilligers is toen, in nauw overleg met de gemeente Bergen, gestart met de renovatie. De overwoekerde graven werden vrijgemaakt, paden, grafstenen en hekwerken hersteld. De renovatie is inmiddels afgerond, nu vindt het regelmatig onderhoud plaats. Dankzij de inzet van de werkgroep heeft de begraafplaats in januari 2010 de status gemeentelijk monument gekregen.

De werkzaamheden vinden plaats op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur, gedurende de maanden april tot december. Bent u nieuwsgierig naar de historie van de begraafplaats, geïnteresseerd in het bijzondere stukje natuur of op zoek naar gegevens van voorouders? U bent op donderdagmiddag van harte welkom.

Ook op de jaarlijkse Open Monumentendag in september (zie de Agenda elders op deze site) is de begraafplaats open en verwelkomen we u graag.

In augustus 2012 is de HVB, na overleg met de gemeente, gestart met een service voor bezoekers van de begraafplaats. Op het bord bij de ingang is een QR-code – een soort barcode – aangebracht waarmee men met een mobiele telefoon dezelfde beschrijving kan oproepen als hierboven staat vermeld bij materiaal. Indien u geïnteresseerd bent, kunt u de betreffende code ook scannen vanaf uw computerscherm (zie de laatste afbeelding van onderstaande fotoserie).