Alle excursies hieronder zijn alleen voor leden.
I.v.m. de enorme belangstelling mag u zich inschrijven voor maximaal 1 excursie.


Zondag 7 april 2019: excursie Huize Glory / Bio Vakantieoord / Huize Russenduin

Het was vorig jaar 100 jaar geleden dat huize Russenduin werd gebouwd, als vakantie woning voor August Jansen.

Later werd het pand bekend als Bio Vakantieoord voor de “Bleekneusjes”, kinderen uit de “grote Stad”, die kwamen aansterken in Bergen aan Zee en nu is het al jaren bekend als huize Glory. Na een korte PowerPoint-presentatie gaan we rond in en om de villa, genieten we ook van schitterende uitzichten, waarbij de toren letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van deze excursie is.

Klik hier om in te schrijven (Alleen voor leden)


Zaterdag 18 mei 2019 excursie De verbrande pan

De Verbrande Pan is een uniek stuk duingebied met een rijke historie en een bijzondere kalkminnende en –schuwende begroeiing. Het gebied heeft, vanwege de schoonheid, in de loop der jaren vele schrijvers, dichters en schilders geïnspireerd. Na een informatieve PowerPoint-presentatie in de “De Schaapskooi” vertrekken we per fiets naar de Verbrande Panweg. Al wandelend verkennen we daarna een deel van het gebied en brengen we een bezoek aan de Verbrande Panhoeve, midden in het duingebied.

Klik hier om in te schrijven (Alleen voor leden)


Zaterdag 15 juni 2019: excursie Rondje Van Reenenpark (Herhaling)

In november 2018 hebben wij deze excursie onder grote belangstelling gehouden.Tijdens deze wandelexcursie laten wij u zien hoe het gebied waar wij doorheen lopen de laatste 125 jaar is veranderd: van een open boerenlandschap, via een heuse paardendraf- en renbaan, inclusief gokcentrum, tot een idyllische villawijk en een drukke winkelstraat. Ook informeren wij u over het hoe en waarom van deze gedaanteverwisseling.

 

Klik hier om in te schrijven (Alleen voor leden)