Alle excursies hieronder zijn alleen voor leden.
I.v.m. de enorme belangstelling mag u zich inschrijven voor maximaal 1 excursie.


Zaterdag 6 oktober 2018: excursie Park Meerwijk

Park Meerwijk bestaat, net als het Vredeskerkje in Bergen aan Zee, 100 jaar. We maken een wandeling langs de prachtige panden, gebouwd in het begin van de vorige eeuw. De villa’s hebben grotendeels grote rieten kappen met golvende lijnen, houten kozijnen en bakstenen gevels en vertegenwoordigen de stijl die vanaf 1916 de Amsterdamse School was gaan heten. Niet alle critici waren lovend: “Het is bijna de moeite waard ter wille van het wanstaltige een kijkje te gaan nemen”, schreef het vakblad De Bouwwereld. Daar staat tegenover dat Hendrik Wijdeveld in Wendingen de loftrompet stak over het park. Opmerkelijk is dat J.F. Staal zelf afstand nam van het uiteindelijke resultaat, omdat de architecten geen invloed hadden op de bouw van hun villa’s.

Klik hier om in te schrijven (Alleen voor leden)


Zaterdag 13 oktober 2018 excursie Vredeskerkje en Engelse Veld

Het Vredeskerkje in Bergen aan Zee viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Op allerlei manieren wordt hieraan aandacht gegeven. Ook de beheercommissie Engelse Veld, bestaande uit vertegenwoordigers van beheerder PWN en bewoners, wil hieraan graag iets toevoegen. Immers, het Vredeskerkje wordt als enige in ons land omringd door een bijzonder duingebied, het Engelse Veld. Voor deze bijeenkomst met excursie werken PWN, de Dorpsraad Bergen aan Zee, de Stichting Vrienden van het Vredeskerkje en de Historische Vereniging Bergen nauw samen.

U wordt ontvangen in het Vredeskerkje met een diapresentatie van 30 minuten waarna een wandeling (60 minuten) door het Engelse Veld volgt. Daarbij staat de cultuurhistorie van dit gebied en omgeving centraal. Wij eindigen weer bij het Vredeskerkje.

U kunt zich opgeven voor een van onderstaande excursies:

Excursie 1: ontvangst groep 1 vanaf 13.00 uur, start diapresentatie 13.30 uur, start excursie 14.00 uur.

Excursie 2: ontvangst groep 2 vanaf 14.00 uur, start diapresentatie 14.30 uur, start excursie 15.00 uur.

 

Klik hier om in te schrijven (Alleen voor leden)


Zaterdag 3 november 2018: excursie Rondje Van Reenenpark

Tijdens deze wandelexcursie laten wij u zien hoe het gebied waar wij doorheen lopen de laatste 125 jaar is veranderd: van een open boerenlandschap, via een heuse paardendraf- en renbaan, inclusief gokcentrum, tot een idyllische villawijk en een drukke winkelstraat. Ook informeren wij u over het hoe en waarom van deze gedaanteverwisseling.

De lengte van de wandeling is ongeveer  2,5 km en het wegdek is goed begaanbaar.

 

Klik hier om in te schrijven (Alleen voor leden)