Selecteer een pagina

Back to the Sixties 15-09-2019

Tijdens Open Monumentendag op zondag 15 september organiseert de Historische Vereniging Bergen NH een feest op het Ruïnekerkterrein. Dit jaar is het thema Back to the Sixties, we gaan swingen en Rock&Rollen.

Op het programma staan spetterende demonstraties en een workshop Rock Roll-dansen waar iedereen gratis aan kan meedoen. Een Rock Roll-band zorgt voor de muziek. De dames en heren vrijwilligers van de vereniging dragen kleding uit de jaren zestig, de heren worden voorzien van een vetkuif en de dames van opgetist haar. Een kapper is aanwezig om belangstellenden van een passende haardos te voorzien.

Ook is er een wedstrijd wie heeft de mooiste vetkuif, wie het mooiste suikerspinkapsel, wie de mooiste backtothesixties outfit. De eerste prijs is een vliegtochtje boven Bergen.

Op het terrein staan buikschuivers(brommers uit die tijd) en fel gekleurde oldtimers. Bij een ijscokar uit de jaren vijftig kan men ook een suikerspin kopen (de eerste honderd kinderen krijgen gratis een ijsco of een suikerspin). Er is een poffertjesfiets, er zijn marktkraampjes met diverse sixties artikelen en singeltjes uit de jaren zestig. Voor de kinderen is er een spannende sjoelbak met vliegende (choco)zoenen. Het wordt een swingend festijn!

« 1 van 3 »