BACKTOTHESIXTIES

Open Monumentendag zondag 15 september 2019 van 13.30 uur tot 16.00 uur. Thema: Plekken van Plezier
De HVB neemt deel in het platform Erfgoed Bergen – Egmond – Schoorl. Eén van de gezamenlijke activiteiten van het Platform is de open Monumentendag. De HVB besteedt ieder jaar met veel enthousiaste vrijwilligers veel aandacht aan deze dag in- en rondom de Ruïnekerk en probeert het landelijk thema van dat jaar, in historisch of nostalgisch perspectief uit te dragen. Dit jaar is het landelijk thema van de Open monumentendag: Plekken van Plezier.

Het enthousiaste promoteam van de HVB heeft zitten brainstormen om het thema te vertalen en daaruit is naar voren gekomen het nostalgisch festijn: BACKTOTHESIXTIES.

Op het terrein van de Ruïnekerk komt een showteam die demonstraties Rock en roll dansen geeft, daarnaast een workshop Rock en roll dansen. iedereen kan meedoen. Er komt een Rock en Roll band, alle vrijwilligers worden voorzien van een vetkuif en de dames van opgetist haar. Er zal een plaatselijke kapper aanwezig zijn om belangstellenden te kappen. Een thema wie heeft de mooiste vetkuif, wie heeft de mooiste backtothesixties outfit aan met daaraan verbonden een prijs: rondvlucht boven Bergen. Alle vrijwilligers van de HVB worden gestoken in kleding backtothesixties. Er komt een tentoonstelling van buikschuivers (brommers uit die tijd), en prachtige gekleurde oldtimers. Er komt een jaren vijftig ijscokar waar men ook een suikerspin kan kopen en nog veel meer. En burgemeester Hetty Hafkamp komt, in kleding uit de zestiger jaren, dit festijn openen.

In- en rondom de vijftiende -eeuwse RuÏnekerk zullen er door de rondleiders van de HVB, in aangepaste kledij, rondleidingen worden gegeven

In het Sterkenhuis is de tentoonstelling over de horeca te zien van Rust wat tot Extase. Sluit geweldig aan bij dit festijn.

KOM EN DOE MEE MET………. BACKTOTHESIXTIES