Denk mee voor jubileum-expo HVB

De Historische Vereniging Bergen (HVB) bestaat binnenkort 25 jaar. Dit heugelijke feit zal worden gevierd met een grote pop-up expo over Bergens geschiedenis in de Petrus en Pauluskerk op zaterdag 16 juni 2018. Ook wordt een speciaal boek uitgegeven over feest en vermaak in Bergen door de eeuwen heen. Alle 1900 leden van onze bloeiende vereniging, èn nieuwe leden die zich ter plekke aanmelden, kunnen het boek bij de eendaagse tentoonstelling gratis afhalen.
Voor zowel tentoonstelling als boek willen we graag inbreng van de leden van de HVB. Alle inbreng is welkom. Denk aan oude voorwerpen, historische foto’s en filmpjes, maar ook leuke verhalen of anekdotes over feest en vermaak.

 

Bevrijdingsfeest in het openluchttheater aan de Zwarteweg, 1946
We zoeken inbreng over uiteenlopende onderwerpen, zoals Koninginnedag en bevrijdingsfeesten, bloemencorso en verlichtingsavond, Sinterklaas en Sint Maarten, feesten bij de Rustende Jager en feesten aan zee, openluchtpodiums voor theater en muziek, kermis, speeltuinen, ijspret, enzovoort. Spullen die herinneren aan de vroegere renbaan of aan het deelbroodfeest zouden ook geweldig zijn. Laat gerust uw eigen fantasie ook eens gaan, want alles wat met feest en vermaak verband houdt is welkom!

 

 

 

Bergens Harmonie in het Van Reenenpark tijdens het bloemencorso (ca 1928)
Hebt u bijzondere, spannende of grappige herinneringen aan feest en vermaak in Bergen in vroeger tijden? Of voorwerpen die daarmee te maken hebben? Neem dan contact op via redactie@hvb-nh.nl of telefoonnummer 072-5814552. Voor de leukste bijdragen vanaf nu tot juni zijn drie aantrekkelijke prijzen beschikbaar!

Ringsteken in de Stationsstraat op Koninginnedag, 1947 De foto’s bij dit artikel komen uit de digitale beeldbank van de HVB. U kunt de beeldbank via de website bekijken.